Infoavond: Metamorfose van weiland naar tuin

spreker:           Claudia Schipper

onderwerp:    Diapresentatie: Metamorfose van weiland naar tuin

locatie:            De Schouw, Kerkplein 3, Almelo

(parkeren op Het Kolkje)

aanvang:        20.00 uur

entree:             leden €1,00, niet-leden €3,00

verplichte aanmelding: In verband met de corona voorschriften geldt een maximum aantal van 30 personen. Hierdoor dient u zich verplicht aan te melden via dit AANMELDINGSFORMULIER

Claudia Schipper van Groene Vingers tuinadvies

“De metamorfose van weiland naar tuin”

In 2012 werd er verhuisd naar een kleine keuterboerderij in het buurtschap Schimmelarij (Drenthe). Rondom de boerderij lag een groot weiland waarop pony’s graasden.

Plannen voor de toekomstige tuin werden uitgedacht en op papier gezet. In de loop van de jaren is niet van dat plan afgeweken. Elke jaar werd er met de hand een nieuw stuk weiland omgespit, kweekgras verwijderd en ingeplant met stekjes uit de vorige tuin. Via marktplaats kwamen honderden stoeptegels de tuin in om als scheiding te dienen tussen border en weiland.

Uiteindelijk ontstond de huidige tuin. Met vallen en opstaan. Nattigheid, droogte, mollen en vele reeën hebben de nodige kopzorgen gegeven.

Nu ligt er een jonge, kleurrijke tuin met slingerende graspaden langs borders naar de vijver en kweekhoek met bescheiden plantenverkoop.

De bomen in deze weidse tuin zijn nog klein maar de uitbundige borders ogen best al volwassen.

Kortom; met een tuinplan, liefde voor groen, geduld, hard werken en Marktplaats lukt het om een droom te realiseren!