Infoavond: "Wildplukken, koken met lokaal eten"

spreker:            Elsje Bruijnesteijn

onderwerp:    Lezing over wildplukken en koken met lokaal eten.

locatie:            De Schouw, Kerkplein 3, Almelo

(parkeren op Het Kolkje)

aanvang:        20.00 uur

entree:             leden €1,00, niet-leden €3,00

Toen zij 6 jaar geleden besloot om van haar hobby – koken met lokaal eten uit het seizoen – haar werk te maken begon zij meteen al goed.

Het eerste boek waar zij de teksten voor schreef “Liever Lokaal” werd het “Gouden Kookboek” van 2015.

Al ruim 20 jaar is Elsje Bruijnesteijn een fanatiek wildplukster; altijd op zoek naar nieuwe bijzondere smaken.
Zij kwam niet alleen vlierbloesem en bramen tegen, maar ontdekte ook heilzame paddenstoelen, ‘hete’ waterpeper en licht zoet berkenwater.

Op haar site zegt Elsje: “Waarom doe ik dit? Omdat ik nieuwsgierig ben naar de Nederlandse terroir en de eetcultuur van onze (over) grootmoeders. Gezond, lekker en een goede aanvulling op het dagelijkse supermarktdieet. Overigens is het niet zo, dat ik al mijn eten uit de natuur haal. De wildpluk is een aanvulling op het normale eten uit de winkels.”

Elsje Bruijnesteijn houdt ook maandelijkse wildplukwandelingen bij kasteel Groeneveld in Baarn.

Het beloofd zeker een interessante avond te worden.