Infoavond: Film van Ella Roelfs

spreker:           Ella Roelfs

onderwerp:    Vertoning van haar film: “Land, water en lucht in vogelvlucht”

locatie:            De Schouw, Kerkplein 3, Almelo

(parkeren op Het Kolkje)

aanvang:        20.00 uur

entree:             leden €1,00, niet-leden €3,00

“Land, water en lucht in vogelvlucht”

De wereld is mooi, de wereld is prachtig! Maar om de schoonheid van de wereld te ontdekken hoef je helemaal niet ver van huis te gaan. Het is vlak bij: om de hoek.

Machteld Oudshoorn en Ella Roelfs zwerven vaak door de natuur, omdat zij voor meerdere natuurorganisaties monitoren. Het leven in natuurgebieden is zo divers en zo verrassend, dat ze meerdere keren zelf weer verbaasd waren wat je zoal kunt tegenkomen.

Soms duurde het heel erg lang voordat er überhaupt iets gefilmd of gefotografeerd kon worden: Ella heeft jaren achter elkaar getracht beelden van de blauwe heikikker vast te leggen! Dat is pas gelukt in 2017, nadat Machteld en zij uren doodstil in de ijzige kou hadden gewacht op deze interessante dieren. Bijna tot op het bot verkleumd hadden zij dit ervoor over. Ella bekent: “het wachten in de kou was afzien, maar wat we daarna zagen en hoorden was zo magnifiek, dat we de ijzige kou pas weer merkten toen we moesten opstaan, wat overigens niet zo vlotjes meer ging...”

In de zomerperiode zwerven in een aantal heidegebieden in Overijssel en in een aantal andere provincies, een aantal vogels, die ’s nachts ratelen als een wekker! Krijg dat geluid maar eens op je video, aldus Ella, want ook van deze soort was het niet gemakkelijk opnames te maken. Haar motto is: Als je maar lang genoeg wacht moet het een keer lukken. Het fotograferen van deze mysterieuze vogel is bijna niet te doen, want de kleur van de vogel is gelijk aan de kleur van zijn omgeving en vindt hem dan maar eens....daarbij leeft hij ’s nachts....

Zij ontdekten ook nog een heel apart levend wezen aan de oppervlakte van het water en zij deden mee aan een vistelling.... tja, ook dat bestaat. Vraag niet hoe: Laat u verrassen bij deze presentatie! Zij monitorden planten en kwamen miniroofvogeltjes tegen op hun pad met een vreemde gewoonte, maar dat is dan wel weer gewoonte die bij de soort hoort.

Als je de presentatie “Land, water en lucht in vogelvlucht” ziet, moet je bekennen dat de wereld prachtig is!
En die wereld is direct bij u om de hoek!