Almelo

INFOAVOND 'BOLLEN IN DE BORDER' woensdag 26 oktober 2022

Spreker:         Alie Stoffers (van De Tuinerie)

Onderwerp:  Bollen in de border

Locatie:         Natuurhus, Hagenborgh 4, 7607 JT  Almelo

Aanvang:     19.30 uur 

Entree:          leden € 2,50, niet-leden € 5,- 

Voor veel tuiniers is het een uitdaging de tuin zo lang mogelijk attractief te laten zijn, zo vroeg en lang mogelijk kleur. Natuurlijk horen voorjaarsbollen hierbij, maar dan wel op de ‘nieuwe’ manier. Geen strakke rode tulpen in zwarte aarde op een rijtje, maar prachtige kleurcombinaties met opkomende vaste planten en een natuurlijk effect.

U kunt het seizoen enorm veel eerder laten beginnen, met bekende maar ook minder bekende bloembollen. Er is zoveel meer dan narcis en tulp. Ook de techniek komt aan de beurt, wat willen bollen, en misschien wel het belangrijkste voor tuiniers: Hoe zorg je dat het afstervend loof niet in de weg zit?  Dit kan door slimme combinaties met opkomende vaste planten te maken, hiervan komen diverse voorbeelden in de lezing.

Ook het 'mixen' van bloembollen komt aan bod, hoe spreid je de bloei? 

De nieuwe manier van tuinieren met bloembollen is veel minder bewerkelijk en verwilderingsbollen geven elk jaar meer bollen.

Nieuwe soorten komen voorbij, zodat het seizoen van de bol al begint in februari en doorloopt tot diep in juni.

Er komen prachtige beelden voorbij, waarvan je zelfs in de herfst voorjaarskriebels krijgt!

Alie neemt op 26 oktober bollen mee om te verkopen. Omdat dan misschien al veel uitverkocht is, kunnen deze bollen ook alvast besteld worden via haar website www.de-tuinerie.nl.