Modeste Herwig: Deze lezing zal naar een andere datum verplaatst gaan worden

Gecanceld door de Coronamaatregelen

Spreker:          Modeste Herwig
Onderwerp:   Planten combineren
Locatie:           Natuurhus, Hagenborgh 4, 6707JT Almelo
Aanvang:        20.00 uur
Entree:             Gratis voor leden.
                           Niet-leden: €5,00 - inclusief 1 consumptie
Opgave:          Via dit AANMELDFORMULIER

LET OP: Gezien de te verwachten grote belangstelling wordt u verzocht zich op te geven door het invullen van het Aanmeldformulier. Dat kan tot ........... in eerste instantie alleen door leden van Groei & Bloei. Daarna krijgen ook niet-leden de gelegenheid zich op te geven.
Deze avond wordt gezien als een feestelijke openingsactiviteit, waardoor de leden gratis entree krijgen en iedereen één consumptie krijgt aangeboden.

Planten combineren

“Fraaie combinaties maken met vaste planten, heesters en bolgewassen is de uitdaging voor elke tuinliefhebber. We bekijken geslaagde beplantingen in binnen- en buitenland. Er is aandacht voor de functie van de beplanting, kleur door de seizoenen heen, kleurenleer voor tuiniers en u ziet diverse beplantingsstijlen. Ook kijken we naar vorm en textuur, habitus en waar u allemaal rekening mee kunt houden bij het maken van een ontwerp.

Er is extra aandacht voor zogenaamde seizoenenborders. In een seizoenenborder groeit een uitgekiende mix van bomen, heesters, klimplanten, vaste planten, bolgewassen, een- en tweejarigen. Het gaat om het creëren van meerdere lagen en opeenvolgende bloei, zo kun je het hele jaar door genieten van de beplanting in je tuin. We kijken naar diverse voorbeelden, verschillende tuinen en borders uit binnen- en buitenland passeren de revue. Ik hoop u te kunnen inspireren tot creaties van evenwichtige combinaties, waarin de planten elkaar versterken.”

Modeste Herwig
www.modesteherwig.eu