OpenTuinencommissie

De OpenTuinencommissie organiseert elk jaar een Open Tuinen Weekend (OTW). Dit weekend vindt plaats eind juni en beslaat zowel de gehele zaterdag als zondag.

De bedoeling van dit weekend is dat leden, en ook niet-leden, een kijkje kunnen nemen in andermans tuinen. Het is niet alleen kijken, maar ook ideeën opdoen, nieuwtjes uitwisselen en, als men dat leuk vindt, een praatje maken met de tuineigenaar.

De opengestelde tuinen liggen verspreid in het gebied van de afdeling Almelo en omstreken. Wij zoeken naar een zo gevarieerd mogelijk aanbod en proberen elk jaar 10 tot 15 tuineneigenaren te vinden die hun tuin willen openstellen.

De opentuinencommissie komt vier à vijf keer bij elkaar, te beginnen in januari. Tijdens deze bijeenkomsten worden o.a. de volgende zaken geregeld:

•     het opsporen van nieuwe tuinen
  •     contact onderhouden met de tuineigenaren (voor, tijdens en na het OTW)
  •     publiciteit regelen (flyers/pers/VVV-kantoren/posters)
  •     informatie over opengestelde tuinen aanleveren voor nieuwsbrief en website

De commissie bestaat uit: Bini van der Meulen (voorzitter, tel. 0049 5942988037), Marcel Mulder, Jos Segers, Harriët Snippe, en Laura Veenstra.

Voor inlichtingen, vragen en opgave open tuin: info(at)almelo.groei.nl.

Westlandse buitenplaatsen van weleer
De kracht van kruiden - Blik op de tuin no. 879