Bekijk online
Afdeling  Almelo

VAN DE VOORZITTER

Hebben we een extra zonnetje??
Na een koude periode wensen we heel graag een zonnetje om te genieten van alles wat wij voor u hebben georganiseerd.

De komende maanden mei en juni zijn er diverse tuin activiteiten gepland.

Allereerst: op 7 mei onze Lentefair in het Beeklustpark te Almelo.
Vele vrijwilligers zetten zich in om er weer een prachtig “Groen” gebeuren van te maken.
U bent van harte welkom!

Op 12 mei heeft de activiteiten commissie een extra tuinexcursie georganiseerd.
Na de lezing van Geert Borgonje gaan we nu zijn tuin bewonderen.

In juni volgt de Nationale Tuinweek.
We staan op 10 juni met een kraam bij Intratuin.
De actie "Tegel er uit, plant erin" staat in het teken van kruiden. Neem een tegel mee en …ga met twee kruidenplanten weer naar huis.
Vorig jaar stonden we tussen honderden tegels aan het eind van de dag.

Het Open Tuinen Weekend van onze afdeling vindt plaats op 24 en 25 juni. Dat is één weekend later dan het landelijke. Zo kunnen we ook eens bij een andere afdeling gaan kijken
Binnenkort staat ons programma op de website. Let op: Er zijn 16 tuinen te bezoeken!

In deze Nieuwsbrief ook de voor-aankondiging voor de busreis van 1 juli.
U vindt op de website een uitvoerige beschrijving en een aanmeldingsformulier.

Helaas moeten we ook vermelden dat de consumententoets niet meer georganiseerd wordt.
Daarover leest U allereerst een verslag van Anne Nijs.

Veel plezier en hopelijk tot ziens, Annelieke Huurneman.

Ps: Op de valreep komt er nog een bericht binnen van onze buurvereniging G&B Hengelo. Zij hebben op 18 mei een busreis gepland staan naar Appeltern en hebben nog vrije plekken. Als de bus niet vol is gaat de reis niet door. Wie zin heeft om mee te gaan wordt van harte uitgenodigd. Voor verdere info klik eerst "hier" en dan op 18 mei.

CONSUMENTENTOETS

Consumententoets 2017

Helaas kreeg ik bericht van de organisatie van de consumententoets in Aalsmeer dat in mei 2017 er geen planten van kwekers meer worden uitgegeven.
De animo van de kwekers liep de laatste jaren al terug. 2016 was dus voorlopig het laatste jaar van de toets.
In 2009 hebben we voor het eerst meegedaan met 6 deelnemers. De laatste jaren was dat aantal gegroeid tot 42 !
Ik denk dat er nog heel wat planten van de Consumententoets in onze tuinen te vinden zijn!
Alle deelnemers wil ik hartelijk danken voor hun enthousiasme.

Anne Nijs

Hier een foto van de roos van de consumententoets 2016

LENTEFAIR

Lentefair 7 mei in het Beeklustpark

Een twintigtal vrijwilligers zijn al dagen druk om dit evenement tot een succes te maken!

Er worden bloemstukken gemaakt, lekkere taarten gebakken, koffie en thee kraam ingericht.
De PR kraam kan van alles gratis uitdelen zoals zaden van een bijenmengsel, zaad voor anijs.
De vereniging laat zich van zijn actieve kant zien !

Iedereen kan er iets vinden om mee naar huis te nemen.

Wij bezorgen u een gezellige dag met muziek, een terras en veel  keuze aan planten en kunst.
Natuurlijk moet ook een verloting deze gratis toegankelijke Fair tot een succes maken.

Voor meer info zie "hier".

We hopen u allen te ontmoeten!

TUINEXCURSIE

Extra activiteit !

Op 12 mei is er een extra tuinexcursie georganiseerd.

De activiteitencommissie nodigt u uit om mee te gaan naar de tuin van Geert Borgonje.
Na zijn lezing in februari, vinden wij het nu tijd om bij hem zelf in de tuin te gaan kijken.

Dit bezoek wordt voorafgegaan door een bezoek aan kwekerij De Gentiaan.
Pas op: U kunt niet pinnen bij de Gentiaan !

We hopen op veel enthousiaste deelnemers en een leuke middag.
Informatie over de kwekerij, de tuin, kosten en opgave vindt u op de "website".

Gaat u mee?

De activiteitencommissie.

NATIONALE TUINWEEK

De Nationale Tuinweek

In het hele land vinden in deze week activiteiten plaats.
Wij ondersteunen van harte de actie: "Tegel eruit, plant erin".

U vindt ons op 10 juni met een kraampje bij de ingang van de Intratuin. Wij ontvangen daar de tegel die u heeft meegenomen. Natuurlijk houden we daar ook een ledenwerfactie.
Als het bezoek net zo loopt als vorig jaar, dan vindt u ons aan het eind van de actie rond 15.00 uur nog net terug tussen de stapels stenen.

Voor 1 tegel per huishouden krijgt u een bon, waarmee u 2 kruidenplanten kunt afrekenen bij de kassa.
Er is te kiezen uit: keukentijm, rozemarijn, Marokkaanse munt, oregano of marjolein en natuurlijk salie.

Zie: www.groei.nl/tuinweek/bericht/intratuinactie

Wij houden van "groene" tuinen en een plekje voor een plantje is er altijd wel te vinden.

OPEN TUINEN WEEKEND

Open Tuinen Weekend 2017

In tegenstelling tot andere jaren heeft de OTW commissie besloten,
om het Open Tuinen Weekend afd. Almelo e.o. niet op dezelfde datum
te laten plaatsvinden dan het landelijke Open Tuinen Weekend, maar een week later.

Gezien het mooie aantal tuinen en kunstvoorwerpen, hopen wij
dat het net zo’n succes gaat worden als voorgaande jaren.

De flyer met de deelnemende tuinen staat binnenkort op
de website www.almelo.groei.nl

Credo

Je mist meer
dan je meemaakt

Helemaal
Niet erg

Martin Bril

Kom naar het Open Tuinen Weekend zaterdag 24- en zondag 25 juni van 10.00 - 17.00 uur

Alvast veel tuinplezier toegewenst !

BUSREIS 1 JULI

Busreis op 1 juli 2017

Ook zo benieuwd naar de "knopentuin" ?
Geef u dan op voor de busreis.

De busreis van onze afdeling gaat dit jaar richting Nijmegen.
We hebben voor u een gevarieerde dag langs een tweetal prachtige tuinen georganiseerd.
En natuurlijk sluiten we af bij een kwekerij.

Het is de bedoeling, dat u zelf voor een lunchpakket zorgt.
Er kunnen 50 deelnemers mee.
Nadere gegevens vindt u op de "website" en opgeven is al mogelijk !

De activiteitencommissie.