Busreis naar de Kop van Overijssel

Te betalen door overmaken op rekeningnummer: NL71RABO 0354 8190 54
                                                                              ten name van:  KMTP
                                                              onder vermelding van:  busreis 2018

Inbegrepen zijn: kopje koffie of thee in de tuinen en een kopje soep in de laatste tuin.
             Graag zelf een lunchpakketje meenemen.

opgave:  via het Opens internal link in current window"aanmeldingsformulier" of telefonisch via Willie Kosters

contactpersoon:  Willie Kosters, tel: 06 – 44391766

Attentie: Maximaal aantal deelnemers is 50. Betaling binnen is definitieve opgave. VOL=VOL

Allereerst zal de touringcar ons brengen naar de romantische cottagetuin van Geke Rook. Deze prachtige tuin heeft borders op kleur met speelse beplanting en werd wel eens een 5 sterrentuin genoemd. Deze tuin is onlangs ingrijpend veranderd, om het wat onderhoudsarmer te maken. Dus ook al bent u al eens geweest, het zal er toch weer anders zijn.
Op Opens external link in new windowde website van Geke kunt u zien en lezen wat u hier zult aantreffen.

Na de tuin van Geke gaan we weer in de bus en stoppen vervolgens bij Opens external link in new windowhet Bezoekerscentrum de Wieden van Natuurmonumenten. Zodra je bij het bezoekerscentrum aankomt waan je je in een andere wereld, want het ligt aan een schilderachtig straatje met historische veenwerkershuisjes. Hier gaan we onze eigen meegebrachte lunch gebruiken, alhoewel Opens external link in new windowin de theeschenkerij ook huisgemaakte lekkernijen van streekprodukten te koop zijn. Koffie en thee zijn hier voor eigen rekening.

Na de lunch vertrekken we naar Opens external link in new windowDe Oevertuin. Deze tuin is het levenswerk van 2 mensen die helemaal geen groene achtergrond hebben. Zij wisten wel in 17 jaar een harmonieus park van 7000 vierkante meter te creëren. Bloemen, planten en vogels rondom visrijke waterpartijen, fonteinen, bruggetjes, hutten en bankjes, heuveltje op en heuveltje af. De variatie is onverwacht groot.

De laatste tuin die we deze dag gaan bezoeken is Opens external link in new windowHof aan de Reune. Deze tuin is uitgeroepen tot de mooiste milieuvriendelijke siertuin van Overijssel. Ook weer een verrassende tuin rondom een boerderij met dertien tuinkamers op kleur, die worden gescheiden door strak gesnoeide hagen.

Hier is ook een hobbykwekerij, dus voor de liefhebbers vast wel weer wat te scoren.

Het is niet bekend of er in alle tuinen gepind kan worden, dus neem voor de zekerheid contant geld mee.

Wij als activiteitencommissie hopen van harte op een grote groep enthousiaste deelnemers, waarmee we een gezellige dagtocht zullen beleven.

U kunt zich opgeven voor deze excursie via het  "aanmeldingsformulier
of telefonisch bij Willie Kosters 06 4439 1766

Volkstuin: het gewas bij de buren…….
bloemen, bijtjes en vlinders