Bekijk online
Afdeling  Almelo

VAN DE VOORZITTER

Wat hebben we een geslaagde Lentefair achter de rug. De sfeer was bijzonder ontspannen en gezellig. Zowel bezoekers als standhouders waren zeer tevreden. Daarbij is een woord van dank aan alle vrijwlligers zeker op zijn plaats. Zij hebben hier heel veel tijd, werk en energie in gestopt. Zonder deze enthousiaste inzet van zowel vrijwilligers-leden als niet-leden was deze Lentefair niet mogelijk.
Dus allen die dit mogelijk maakten: heel hartelijk bedankt !

De komende maand hopen wij u weer te ontmoeten bij een drietal andere activiteiten. Allereerst wordt tijdens de nationale tuinweek op zaterdag 10 juni de actie "Tegel eruit, plant erin" gehouden bij Intratuin in Almelo. U vindt onze Groei en Bloei stand bij de ingang. Neem een oude tegel mee uit de tuin en ruil hem tegen twee prachtige kruidenplanten. Wij hopen op stapels tegels !

Juni is altijd de maand van het Open Tuinen Weekend. Dit jaar wordt het georganiseerd op 24 en 25 juni. Let op: dit is een week later dan de landelijke Open Tuinen Dagen. U vindt alle informatie op de website.
De Open Tuinen Commissie is er trots op 16 tuinen voor u open te kunnen stellen. U bent van harte welkom de particuliere tuinen van deze liefhebbers te bekijken en ervan te genieten.

De daarop volgende activiteit is de busreis naar Nijmegen op zaterdag 1 juli.
Op de website ziet u een beschrijving van de twee prachtige tuinen en van de kwekerij die we als laatste bezoeken. De activiteitencommissie hoopt op een mooie dag en een volle bus !
Aanmelden kan via het aanmeldingsformulier of bellen met Gerda Ooms. Pas op: vol is écht vol !

Dit zijn 3 prachtige activiteiten, die het deelnemen meer dan waard zijn.
Ik wens u veel plezier.

Annelieke Huurneman.

NATIONALE TUINWEEK

Een landelijk evenement is de Nationale Tuinweek, die gehouden wordt van 10 tot en met 18 juni.

In heel het land zijn er verschillende activiteiten. Voor de complete landelijke agenda kunt u terecht op: www.groei.nl/tuinweek/evenementen

Onze afdeling doet in deze Nationale Tuinweek van harte mee met de actie: "Tegel eruit, plant erin"
Wij staan daarvoor op zaterdag 10 juni bij de ingang van Intratuin met een stand waar een tegel kan worden ingeleverd. In ruil daarvoor krijgt men dan 2 kruidenplanten. Vorig jaar zijn er stapels tegels ingeleverd, wat dus inhoudt dat er toch weer heel wat tuinen een stukje "groener" zijn geworden. Prachtig toch.

Wij houden hier meteen ook weer een ledenwerfactie.

U bent van harte welkom mét een tegel bij onze stand op a.s. zaterdag 10 juni van 10.00 tot 15.00 uur.

OPEN TUINEN WEEKEND OP 24 EN 25 JUNI

In tegenstelling tot andere jaren heeft de OTW commissie besloten, om het Open Tuinen Weekend afd. Almelo e.o. niet op dezelfde datum te laten plaatsvinden dan het landelijke Open Tuinen Weekend, maar een week later.

Gezien het mooie aantal tuinen en kunstvoorwerpen, hopen wij
dat het net zo’n succes gaat worden als voorgaande jaren.

De flyer met de deelnemende tuinen staat op de website onder "Open Tuinen Weekend"

Credo

Je mist meer
dan je meemaakt

Helemaal
Niet erg

Martin Bril

Kom naar het Open Tuinen Weekend zaterdag 24- en zondag 25 juni van 10.00 - 17.00 uur

Alvast veel tuinplezier toegewenst !

BUSREIS OP ZATERDAG 1 JULI

Ook zo benieuwd naar de "knopentuin" ?
Geef u dan op voor de busreis.

De busreis van onze afdeling gaat dit jaar richting Nijmegen.

We hebben voor u een gevarieerde dag langs een tweetal werkelijk prachtige grote tuinen georganiseerd.
En natuurlijk sluiten we af bij een kwekerij.

Het is de bedoeling, dat u zelf voor een lunchpakket zorgt.
Er kunnen 50 deelnemers mee.
Nadere gegevens over tijden en opgave kunt u vinden op onze "website" .

We hopen u van harte te zien op deze mooie activiteit.

De activiteitencommissie.