Bekijk online
Afdeling  Almelo
NIEUWSBRIEF 10 OKTOBER 2017

VAN DE VOORZITTER

Wanneer de meeste tuinliefhebbers hun tuin in herfsttinten zien veranderen, worden
de vrijwilligers van onze afdeling druk.
Er moet een jaarprogramma voor 2018 gemaakt worden.
Achter de schermen worden lezingen gezocht en vastgelegd.
Er wordt een busreis georganiseerd.
Er worden leuke excursies in voor en najaar gezocht.
Soms wordt er een nieuwe activiteit ingevoegd.
Dat alles willen we graag voor de winter klaar hebben.
Dus…veel vergaderen !
Zo gauw de data vastliggen kunt u de activiteiten vinden in het nieuwe jaarprogramma op de website.
Dit jaar sluiten we af met twee info avonden van Kwekerij Joosten in oktober en De tuin van Ton Blokvoort in november.
En vergeet u vooral niet de plantenruil op aanstaande zaterdag 14 oktober?
De laatste workshop wordt op 9 december gegeven.

Annelieke Huurneman.

PLANTENRUILOCHTEND aanstaande zaterdag 14 oktober

U bent vast alweer bezig om het één en ander op te ruimen in de tuin. Misschien heeft u planten teveel of wilt u radicaal een hoek veranderen. Met de planten die u over heeft kunt u andere tuinliefhebbers blij maken, in plaats van ze op de composthoop of in de container te gooien. Breng ze daarom naar de plantenruil!

Die wordt deze week alweer gehouden, aanstaande zaterdag 14 oktober op de bekende plek bij de kinderboerderij bij het Beeklustpark. Lees alle bijzonderheden verder op de website.

Het is altijd heel gezellig en het geheel wordt afgesloten met een kopje koffie of thee. Ook als u niets te ruilen of te wensen hebt is het nog leuk om even te komen.

UITNODIGING VAN GROEI EN BLOEI SALLAND 19 oktober

Onze zusterafdeling Groei en Bloei Salland heeft ons uitgenodigd voor een lezing van Modeste Herwig op woensdag 19 oktober. Deze lezing wordt gecombineerd met verkoop van bloembollen en boeken van Modeste.

Iedereen die interesse heeft is van harte welkom. Zie voor verdere informatie Opens external link in new window hun website

LEZING OVER IRIS EN HEMEROCALLIS KWEKERIJ JOOSTEN 25 oktober

Kwekerij Joosten is een  Iris en Hemerocallis kwekerij in de Noordoostpolder.
Op 25 oktober zullen Freddy en Marianne Joosten een lezing verzorgen over de grote verscheidenheid aan planten die hun kwekerij te bieden heeft.
Kwekerij Joosten heeft de grootste iris en hemerocallis showtuin van Europa. De tuin is 2400 vierkante meter groot en heeft de vorm van een Irisbloem.
In deze tuin staan 1200 Hemerocallis soorten.
Hemerocallis betekent: schoonheid van de dag. Wij kennen de plant ook met de Nederlandse naam: daglelie.

Naast vele hemerocallissen en irissen staan er diverse andere planten zoals heuchera, hosta, delphinium.

Het belooft een leerzame en gezellige avond te worden.
Zie voor verdere info over de avond op onze eigen website

Om wat meer over kwekerij Joosten te lezen kan je doorklikken naar Opens external link in new windowde website van kwekerij Joosten.

LEZING TUIN DE UITERWAARD 22 november

De info avond van 22 november zal verzorgd worden door Ton Blokvoort.
Hij neemt ons mee naar een prachtige tuin op een bijzondere plek. Gelegen langs de IJssel, tussen Epse en Gorssel, zie je de boten in de verte over de IJssel varen.
De tuin is 6200 vierkante meter groot met zeer gevarieerde borders van vaste planten, bomen en heesters.
Ton zal ons vast meer vertellen over zijn verzamel- en verandervirus.
Een enthousiaste verteller en tuinierder in hart en nieren!
Wilt u na deze avond zelf de tuin eens bekijken, dan is dat mogelijk !
De activiteitencommissie heeft een excursie naar de Uiterwaard vast gelegd voor september 2018.

We heten u van harte welkom in de Schouw.

Kijk verder op Lezing Tuin de Uiterwaard.

WORKSHOP: KERST-BLOEMSCHIKOCHTEND 9 december

Op zaterdag 9 december 2017 organiseert Groei & Bloei afdeling Almelo e.o. een gezellige bloemschikochtend.

U bent welkom vanaf 10.00 uur in het Tijdelijk Natuurhus te Almelo.
Koffie of thee met iets lekkers en een glaasje achteraf worden door ons verzorgd.
Op de infoavond van 22 november staat een voorbeeld klaar. Zodra die beschikbaar is, zal er een foto worden geplaatst op de website bij Opens internal link in current windowKerstbloemschikochtend.
Alle materialen zijn aanwezig. Eventueel wat klein groen uit eigen tuin meenemen is gewenst.
Het is de bedoeling dat u zelf een snoeischaar en/of mesje meeneemt.
De kosten bedragen 20 euro voor leden. Voor niet-leden is het bedrag 25 euro.
Er is ruimte voor 14 deelnemers.
De uiterste opgavedatum is 1 december 2017.
Van harte welkom in het Tijdelijk Natuurhus Deldensestraat 205 7601 RT Almelo.
Opgave via het aanmeldingsformulier op de website.
Of tijdens de info-avond van 22 november 2017.
Of mailen naar info@almelo.groei.nl

TUINREIS NAAR IERLAND

Graag willen wij jullie nog attenderen op het volgende:

Afdeling Ommen organiseert volgend jaar een tuinreis naar Ierland.
Deze zal plaats vinden op 2 t/m 7 juli 2018.
Dat valt wel tegelijk met onze eigen busreis naar de Kop van Overijssel.
Leden van ons die geïnteresseerd om mee naar Ierland te gaan kunnen zich daarvoor opgeven.
Alle informatie kunt u vinden op: Opens external link in new windowhttps://ommen.groei.nl/ierland

Met vriendelijke groet

Groei en Bloei Almelo e.o.