Informatieavond van Stefan Jaspers

locatie:   De Schouw, Kerkplein 3, 7607BT Almelo,parkeren op het Kolkje
aanvang: 20.00 uur
toegang: Leden:€1,00, niet-leden: €3,00

Stefan Jaspers is opgegroeid op een boerderij in het Vechtdal bij Ommen.

Hier ontwikkelde hij zijn liefde voor tuinen en beplanting.
Als kind begon hij al te experimenteren met het kweken van planten en het maken van bloeiende combinaties. Na zijn hoveniersopleiding volgde hij de opleiding tuinarchitectuur aan de Hogeschool van Hall Larenstein.
Dit heeft gezorgd voor een mooie combinatie van praktijkkennis, ontwerpen en beplantingsvaardigheden.
In zijn ontwerpbureau, dat gevestigd is bij Ommen, houdt hij zich voornamelijk bezig met tuin- en landschapsontwerpen, waarbij duurzaamheid op lange termijn en beplanting de hoofdrol speelt.

In 2016 ontwierp Stefan samen met viltkunstenares Claudy Jongstra een verfplantentuin. "De Honeysuckle Blue Garden" voor de beroemdste tuintentoonstelling ter wereld: De Chelsea Flower Show.
Deze tuin werd beloond met een eervolle Silver-Gilt medal in de categorie Fresh Garden en dat terwijl het voor beiden het debuut was op deze prestigieuze show!

Woensdag 28 november komt Stefan Jaspers vertellen en laten zien hoe deze tuin tot stand is gekomen.
In 2018 is deze tuin nogmaals aangelegd in Leeuwarden, die dit jaar de Culturele Hoofdstad van Europa was. De tuin was bedoeld als pleidooi voor het behoud van biodiversiteit en van natuurlijk en cultureel erfgoed. De verfgewassentuin toonde niet alleen de schoonheid van planten als brandnetel, walnoot en uien, maar ook de kracht van de kleuren die zij produceren, wanneer ze in natuurlijke verfstoffen zijn getransformeerd.

Het belooft een leuke avond te worden, waarbij we ook een kijkje achter de schermen van de Chelsea Flower Show krijgen.

Allemaal van harte welkom!

Informatieavond Locatie

De Schouw, Kerkplein 3, 7607 BT Almelo (telefoon 0546-454207, parkeren op Het Kolkje)

Routebeschrijving

Vanaf A35: afslag 30 Almelo Zuid, vervolgens de N349 richting Ootmarsum - Almelo Oost

Vanaf alle andere richtingen: Ring-Oost

Volg de ANWB-wegwijzers richting Theaterhotel en rijdt aldaar door tot aan het voetgangersgebied.

• Voor boekhandel rechtsaf, Het Kolkje (richting kerktoren)
  • Deze slingerende weg volgen tot parkeerplaats van ‘de Schouw’ rechts
  • Vanaf de parkeerplaats loopt u richting kerktoren.

De ingang van De Schouw vindt u op het Kerkplein, nummer 3.

Vergane glorie - Blik op de tuin 875
hoe krijg ik bijzondere vogels in de tuin