Bekijk online
Afdeling  Almelo
NIEUWSBRIEF MAART 2018

VAN DE VOORZITTER

Na een koude periode willen we nu allemaal de tuin in.

We worden teruggefloten door een koude wind uit het oosten. Voorzichtig aan, niet al het winterdek in één keer uit de tuin halen.

Ik ontdekte zelf op een verborgen plekje witte druifjes, volop bloeiend maar totaal verstopt.

Onze vereniging heeft een actieve start gemaakt: Het bestuur heeft bij tuincentrum Heerdink in Geesteren gestaan met een ledenwerfactie.

De voorjaarsbloemschikochtend is al vol. Een trouwe groep bloemschiksters gaat aan de slag op 24 maart. U zult het resultaat vast op de website zien.

In april staat een leuke excursie naar de tuin van Annie Pohlmann op het programma.

Annie Pohlmann kunt u ook ontmoeten op de Lentefair in het Beeklustpark. Zij staat daar altijd met prachtige zelfgemaakte kaarten.

En natuurlijk houden we weer een Plantenruil op 21 april.

De Lentefair staat op zaterdag 12 mei 2018 op het programma. Dat wordt weer een zeer gevarieerd gebeuren. Met muziek, verloting, bloemstukken en koffie en thee zal de sfeer er zeker in zitten! Natuurlijk zijn er veel kramen met planten!  Dus… voor moederdag is er altijd iets te vinden! Welkom!!

De busreis wordt door de activiteitencommissie georganiseerd op 7 juli. Het belooft een leuke dag te worden in een prachtig gebied.

Wat een heerlijke variatie aan activiteiten staan er weer op het programma. We hopen, dat er voor alle leden iets van hun gading tussen zit. In deze nieuwsbrief leest u meer over de verschillende activiteiten en kunt u bij alles doorklikken naar de website voor uitgebreidere informatie.

Kijkt u verder weleens op www.groei.nl?

Tot ziens, Annelieke Huurneman

BEDANKJE VAN ONZE BESCHERMVROUWE

Prinses Beatrix 80 jaar

Algemeen voorzitter Frank Naber heeft namens de Vereniging een felicitatiebrief gestuurd naar onze Beschermvrouwe Prinses Beatrix, ter gelegenheid van haar 80e verjaardag.

Hieronder de kaart die wij als dank ontvingen, met daarin een groet aan alle leden!

INFOAVOND ZOMERBOLLEN 28 MAART

Zoals al werd vermeld in de vorige nieuwsbrief houdt Dineke Logtenberg op  28 maart voor ons een lezing over zomerbollen.
Dat is volgende week woensdag avond.

Het is alweer de laatste info-avond van de winter/lente periode.

Alle informatie over deze leuke avond kunt u nog eens op uw gemak nalezen op onze website.

EXCURSIE NAAR DE TUIN VAN ANNIE POHLMANN 14 april

Er zijn nog mogelijkheden om mee te gaan naar de tuin van Annie Pohlmann op zaterdag 14 april.

Er is een ochtendgroep voor 6 personen om 10.00 en een middaggroep om 13.30. Ze ontvangt liever in een kleine groep om haar enthousiaste verhaal beter over te kunnen brengen.
Haar tuin heeft al in diverse bladen gestaan en laat ons veel voorjaarsbloeiers zien.
Uiteraard wordt het bezoek afgesloten met een heerlijke kop koffie of thee met wat lekkers.

Meer informatie en opgavemogelijkheden vindt u hier.

PLANTENRUIL zaterdag 21 april

Bij kinderboerderij Beeklust houdt onze vereniging twee keer per jaar een plantenruil. Deze ochtend is ook voor niet leden. Het vindt dit jaar plaats op zaterdag 21 april.

De meeste deelnemers kennen de regels wel, maar toch wordt voor de zekerheid alles omtrent het ruilen of meenemen vooraf nog even uitgelegd. Daarna kan men naar harte lust keuren en pakken.

Na een half uurtje is alles van eigenaar veranderd en kunnen we onder het genot van een kop koffie of thee, als het nodig mocht zijn informatie uitwisselen over de nieuwe aanwinsten.

Zie verder weer op onze website.

LENTEFAIR zaterdag 12 mei

De Lentefair in het Beeklustpark is voor het eerst op een zaterdag.
U kunt op 12 mei tussen 11 uur en 16 uur onze Fair bezoeken. Natuurlijk hopen we van harte u te zien.
Neem ook uw kinderen, buren en kennissen mee.
De vele vrijwilligers die dit evenement mogelijk maken begroeten u met plezier.

Op de website staat uitgebreide informatie.

De toegang is zoals altijd gratis. Het zou daarom fijn zou zijn als u op de fair een lot wilt kopen, waardoor de kosten enigszins gedekt kunnen worden.

DAGEXCURSIE NAAR DE KOP VAN OVERIJSSEL zaterdag 7 juli

De busreis gaat dit jaar naar de Kop van Overijssel.

De activiteitencommissie weet weer een mooi programma in elkaar te zetten.

We bezoeken drie tuinen en het bezoekerscentrum in St.Jansklooster.

Aanmelding en nadere informatie vindt u binnenkort op de website.

DIGITALE LANDELIJKE NIEUWSBRIEF

Vindt u het leuk om de nieuwsbrief op deze digitale manier te ontvangen? Dan vindt u het misschien ook wel interessant om ook de landelijke nieuwsbrief te krijgen.

Dat kan door u met uw naam en mailadres in te schrijven op onderstaande link:

Opens external link in new windowhttps://intranet.groei.nl

De vormgeving lijkt erg op onze eigen nieuwsbrief, maar de kop erboven is anders. Zie de foto.

BLOEMSIERKUNST SHOW "RAUW"

Als laatste nog een bericht uit de landelijke nieuwsbrief:

Op vrijdag 18 mei vindt in de Deventer Schouwburg de jaarlijkse grote bloemsierkunst-show van Frits Hoogers plaats, dit jaar met de titel RAUW.
Wij schreven eerder dat Frits dit samen met Lucinda van der Ploeg zou doen, maar door haar drukke werkzaamheden heeft Lucinda af moeten haken.
Frits heeft een geweldige nieuwe partner gevonden voor zijn show:
internationaal bekend bloemstylist Ruud Hazelaar!

Tickets kunnen geboekt worden via de Deventer Schouwburg en kosten €27,50 per stuk. Groei & Bloei leden kunnen korting krijgen als zij rechtstreeks bij Frits bestellen (info@florafrits.nl). Zij betalen dan slechts €20,00.

Met vriendelijke groene groet

Groei en Bloei Almelo e.o.