Informatieavond woensdag 24 oktober

Parkeren op het Kolkje.

Aanvang:      20.00 uur

Entree:           Leden €1,00, niet leden: €3,00

Deze avond belooft opnieuw weer heel interessant te worden.

In onze bodem leven talloze organismen, zoals bacteriën, schimmels, protozoa, mijten, slakken en wormen. En allemaal in verbijsterende aantallen en in een onvoorstelbare diversiteit.

Een kwart van alle biodiversiteit leeft ondergronds en al die kleine beestjes helpen om plagen en ziektes de kop in te drukken en de planten veel gezonder te maken.

Marc Siepman heeft twee boeken vertaald over de bodem: Het Bodemvoedselweb (2014) en Bodem in Balans (2015).
In deze lezing stipt hij de belangrijkste elementen uit beide boeken aan.

De bodem wordt wereldwijd op grote schaal mishandeld en uitgeput. Dit heeft zijn weerslag op de gewassen die geteeld worden, maar ook op de gezondheid van mens en dier én niet te vergeten het klimaat. Al deze problemen hebben een gemene delen: de bodem. Als we beter met onze bodems om leren gaan, zullen de problemen ofwel verminderen ofwel geheel verdwijnen.
Wilt u meer informatie hierover lezen, dan kunt u dat vinden op humisme.nl

Informatieavond Locatie

De Schouw, Kerkplein 3, 7607 BT Almelo (telefoon 0546-454207, parkeren op Het Kolkje)

Routebeschrijving

Vanaf A35: afslag 30 Almelo Zuid, vervolgens de N349 richting Ootmarsum - Almelo Oost

Vanaf alle andere richtingen: Ring-Oost

Volg de ANWB-wegwijzers richting Theaterhotel en rijdt aldaar door tot aan het voetgangersgebied.

• Voor boekhandel rechtsaf, Het Kolkje (richting kerktoren)
  • Deze slingerende weg volgen tot parkeerplaats van ‘de Schouw’ rechts
  • Vanaf de parkeerplaats loopt u richting kerktoren.

De ingang van De Schouw vindt u op het Kerkplein, nummer 3.

Prachtige Grassen
GedoogRood…