In Memoriam Johan Meenhuis

Herinnering aan Johan Meenhuis

Johan Meenhuis kwam negen jaar geleden ons bestuur versterken. Hij bleek een actief bestuurslid te zijn.

Vanaf het begin zette hij zich in voor de Plantenruil die we twee keer per jaar organiseren bij de Stadsboerderij in Almelo. ’s Morgens vroeg kwam hij met een aanhangwagen achter de auto met daarop een grote marktkraam. De kannen met koffie werden thuis al gezet door zijn vrouw Rikie. Natuurlijk nam hij dan ook zelf allerlei planten mee, die voor een nieuwe eigenaar bedoeld waren. Maanden voor de plantenruil was hij daarvoor al enthousiast bezig met zaaien en stekken.

Bekend waren de kleine pruimenboompjes van een oud ras en de diverse bessenstruiken.
We zullen ze in veel tuinen tegen kunnen komen.
En ook de moestuin van het COA, het azielzoekerscentrum, werd voorzien van een complete afdeling fruit.

Behalve het poten van zaden, noten en pitten in zijn eigen tuin, was ook het planten in de ‘vrije’ natuur een uitdaging.

Naast de Plantenruil was hij betrokken bij de organisatie van de Lentefair.
Hij maakte ‘s morgens heel vroeg het terrein al schoon, zette de parkeerroute uit en verleende de hele dag hand en spandiensten.

Johan had een groot netwerk van bekenden binnen de grenzen van onze afdeling: Gemeente Tubbergen, Twenterand, Wierden en Almelo. Dit gebied was voor hem vanuit zijn werk geen onbekend terrein.

Johan was een echt mensen-mens. Altijd hulpvaardig en conflicten vermijdend door goede communicatie en overleg.
PR-werk was een hobby van Johan. Hij stond graag in een kraam reclame te maken voor Groei & Bloei.
Zo sprak hij met genoegen een dag lang mensen aan bij Intratuin voor de actie: Tegel eruit, plant erin.

We zagen hem met Rikie vaak tijdens Infoavonden, Open Dagen, de dagexcursies en de excursies naar tuinen.

Helaas heeft hij op 30 november het leven moeten loslaten.

We zullen hem herinneren als een natuur-genieter. Een man die graag de jeugd leerde hoe mooi de natuur is.

Een betrokken verenigingsmens zullen we moeten missen.

Het Bestuur van Groei&Bloei Almelo e.o.