Van de voorzitter

Het bestuur van Groei en Bloei afdeling Almelo en omstreken wenst u een GROEN en gelukkig nieuwjaar.

In dit jaar waarin steeds meer duidelijk wordt dat tuinieren en het waarderen van de natuur een grote meerwaarde heeft,
zijn we trots op onze actieve vereniging.
Acties zoals "Tegel eruit, plant erin" als onderdeel van "Operatie Steenbreek" en "Overijsel tuiniert"
zorgen voor bewust tuinieren.

“Als je van tuinen en tuinieren houdt”

Dat is de uitspraak die ons bindt
Wij kunnen u een mooi en actief jaarprogramma 2020 aanbieden.
Ik hoop u te treffen bij onze activiteiten, te beginnen met de jaarvergadering,
of op plantenruilochtenden, de info avonden, de excursies of de Lentefair.
Natuurlijk ook bij het Open Tuinen Weekend.

Het jaarprogramma Groei en Bloei Almelo staat op de website.
Op de jaarvergadering zullen er een aantal exemplaren van dit jaarprogramma klaar liggen.

Met groet en tot ziens, Annelieke Huurneman

Jaarvergadering woensdag 22 januari

Uitnodiging voor de jaarvergadering

Notulen jaarvergadering 2019

Jaarverslag 2019

Het jaarprogramma staat nu op de website.
Om voor u zelf een exemplaar uit te printen kunt u hier klikken.

Uitnodiging Nieuwjaarsreceptie Natuurhus 11 januari

Op zaterdag 11 januari wil Stichting het Natuurhus graag met leden, vrijwilligers, buren van Doepark de Hagen
en overige geïnteresseerden proosten op het nieuwe jaar bij  Hof 88.

Naast de receptie is het ook mogelijk om de film ‘The biggest little farm’ te kijken.
Vanaf 14.00 uur wordt de film vertoond en om 15.30 uur start de receptie tot 18.00 uur.
Mochten er tijdens de receptie ook nog geïnteresseerden zijn voor de film, dan wordt deze nogmaals vertoond.
Om te zien waar de film over gaat ziet u hier de officiële trailer van de film

Graag aanmelden via info(at)natuurhusalmelo.nl
Dit in verband met de catering en het tegengaan van verspilling.
Bij voorbaat dank!

Nieuws over Gardenista 2020

Het bestuur en het kernteam van Gardenista hebben besloten om Gardenista 2020 niet meer op Ophemert te houden,
maar bij Havezate Den Alerdinck in Laag Zuthem (gemeente Raalte, niet ver van Zwolle).
Het terrein van Den Alerdinck biedt veel meer mogelijkheden voor Gardenista in 2020, en vooral veel meer mogelijkheden om verder te groeien.

Het wordt gehouden van woensdag 13 tot en met zondag 17 mei.

Het thema van dit jaar, Leef in het groen, staat voor het goede gevoel dat groen kan geven.
De bezoekers gaan dit ervaren in een totale groenbeleving, zodat ze er ‘groener uit komen dan ze binnenkomen’.
Daarbij gaat men verder dan tuinen en bloemen; op alle onderdelen van het festival speelt duurzaamheid een centrale rol.

Klik op onderstaande link voor de actuele stand van zaken over Gardenista.

Informatie en nieuws over Gardenista 2020

Infoavond op woensdag 25 februari

De eerste infoavond van 2020 zal weer eens wat nieuws gaan bieden.

We gaan kijken naar een natuurfilm van Ella Roelfs met als titel: Land, water en lucht in vogelvlucht

Er staat helaas nog geen informatie op de website.

Agenda items buurverenigingen

Mocht u benieuwd zijn naar de agenda onderwerpen van onze buurverenigingen,
dan kunt u die makkelijk vinden op onze website onder het kopje "Agenda"

Links kunt u dan kiezen van welke regio u de agenda wilt bekijken.

Zo zie je bijvoorbeeld, dat op 16 januari Arjan Schepers een lezing houdt in het Annahuis in Raalte.

Bent u op vakantie in Limburg, dan zou u op die manier ook een acitiviteit of infoavond in die omgeving kunnen vinden.
Best wel handig.

Een interessante "Groen"-webpagina

Iedere nieuwsbrief van Groei en Bloei Almelo wordt afgesloten met een interessante webpagina, waarop iets over natuur of natuurbeheer te lezen valt.
Dat kan heel uiteenlopend van aard zijn. Er is zoveel te vinden op internet.
Onze leden vormen over het algemeen een doelgroep, die nog veel kan ontdekken op dit gebied.
Via dit item hoop ik u nieuwsgierig te maken of tips aan de hand te doen.

Dit keer wil ik u heel graag attenderen op de prachtige nieuwsbrief van "Nature Today".
Deze gratis nieuwsbrief geeft wekelijks berichten en artikelen over natuurontwikkelingen in Nederland maar ook wereldwijd.

Als u bijvoorbeeld op deze link klikt, leest u een artikel over het steeds vroeger bloeien van Elzenkatjes en wat dat kan betekenen voor hooikoorts patiënten in december.
Ook kunt u op die pagina doorklikken naar bijvoorbeeld de Natuurkalender, waar weer verder op de inhoud wordt ingegaan.

Aanmelden gaat heel makkelijk, door uw mailadres in te vullen op de pagina van Nature Today of door hier te klikken.
U kan zich ten allen tijde weer afmelden, boven aan de wekelijkse mail die u krijgt.
De nieuwsbrief wordt gemaakt, door verschillende instanties, waaronder Naturalis, Staatsbosbeheer, Universiteit Wageningen, Provincie Overijssel, WWF, Vogelbescherming, etc,

Veel leesplezier.